Puls našeg grada
i cijele Rivijere

Kompleks koji se prostire na 14.000 m2 smješten na istočnom ulazu u Makarsku.

Apfel Arena je jedinstveni projekt koji objedinjuje sportske, kulturne i zdravstvene sadržaje prilagođene cijeloj obitelji. Svojom ponudom se profilirao kao nezaobilazna destinacija lokalnog stanovništva, ali i gostiju, tj. svih onih koji žele kvalitetno provesti slobodno vrijeme.

Lako dostupna, smještena na ulazu u Makarsku, sa 100 osiguranih parkirnih mjesta, Apfel Arena je mjesto susreta cijele zajednice.

0m2

površina parcele

0m2

zatvorenih prostora

0+

parking mjesta

0+

sjedećih mjesta u multimedijalnoj dvorani​

Početci

Želja za aktivnim sudjelovanjem u životu šire zajednice Makarske rivijere oduvijek je bila jedna od vodilja obitelji Pašalić.

Osnutkom tvrtke Apfel d.o.o. 1996. godine ideja se ugradila i u poslovni plan, te se ostvarila kroz poticanje kulturnih i sportskih sadržaja, bilo kao sponzor ili organizator javnih događanja.

Kao prirodni nastavak sudjelovanja u sportsko-kulturnom životu Makarskog primorja iznikla je ideja o Apfel Areni – centru koji na jednom mjestu objedinjuje javne sadržaje koji obogaćuju svakodnevni život.

Realizacija

Unatoč nepredvidljivim godinama uslijed korona krize, plan o otvaranju Apfel Arene u listopadu 2022. je održan.

Radi se o kompleksu koji se prostire na 14.000 m2 smještenom na istočnom ulazu u Makarsku. Na više od 4.300 m2 unutarnjeg prostora smjestili su se multifunkcionalna prezentacijska dvorana s 360 sjedećih mjesta predviđena za održavanje kazališnih predstava, koncerata, kongresa i seminara, sportski teren s parketnom podlogom, sportski teren s umjetnom travom, teren za padel, fitness dvorana, sve s pripadajućim servisnim prostorima, dječja igraonica, caffe bar/pizzeria te grupa prostora zdravstvene namjene na drugom katu kompleksa, koja će tvori mozaik osnovnih i specijalističkih zdravstvenih usluga. Na vanjskom dijelu se nalaze tenis teren, igralište za mali nogomet s umjetnom travom i dječje igralište. Želja za očuvanjem zelenila najviše se manifestira u mediteranskom vrtu koji se prostire na 2.000 m2, gdje su se u okružju maslina smjestile dvije sjenice s roštiljima, kao idealno mjesto za neformalna druženja, poslovna ili obiteljska.

Programi

Osim samih prostornih kapaciteta, izvedenih sukladno suvremenim normama i zahtjevima, veliki naglasak stavljamo na programe i događanja koji će se u centru održavati.
Dio programa je zamišljen kao cjelogodišnji, a dio kao sezonski, tj. periodični.

Iz cjelogodišnjeg plana aktivnosti izdvajamo: organizaciju seminara i kongresa, organizaciju predstava i koncerata, široku ponudu osnovnih i specijalističkih zdravstvenih usluga, svakodnevni fitness program, proslave dječjih rođendana, športsku školu za najmlađe, momčadske sportove na zatvorenim i otvorenim sportskim terenima, organizaciju team buildinga za tvrtke, školu šaha, dječju igraonicu, korištenje sjenica s roštiljem, te još mnoge druge sadržaje.

Od periodičnih programa izdvajamo:

Wine & Food Festival

Športska natjecanja za djecu

Dani Slavonije

Adventski program

i još mnoštvo drugih događanja koji će pratiti sezonski kalendar.