Loading Events
  • This event has passed.

Scena Gorica – Pale sam na svijetu

Cijena ulaznice 5 €

„Pale sam na svijetu“ djelo je jednog od najvećih pisaca za
djecu, Jensa Sigsgaarda. To je kratka, ali zanimljiva bajka koja govori o dječaku koji, probudivši se jednog jutra, otkriva kako je jedini čovjek na svijetu. Istražujući tim novim očima svijet oko sebe, uživa u novostečenoj slobodi.
Dogodovštine koje doživljava u početku ga vesele, međutim ubrzo shvaća kako veselje koje doživljava nema s kime podijeliti. Na sreću otkriva kako je sve što je doživio bio samo san.


Riječ redateljice
Naša predstava, predstava je o mašti. O kreativnosti. Dječjoj igri. Ne postoji ništa toliko otvoreno, iskreno i nezaustavljivo poput dječje igre. I dok, nažalost, ciku s ulica i parkova zamjenjuju zvukovi igraćih konzola, mi smo odlučili ovom predstavom slaviti upravo igru i stvaranje.
Kako Pale otkriva čari slobode u samoći, naši protagonisti – dječak i djevojčica otkrivaju čari suigre dok od obično-neobičnih predmeta stvaraju cijeli Paletov svijet i više od njega. Zajedno. Nekad posvađani, ali uvijek tu jedno za drugo. U ulozi naratora, komentatora i glumaca oni promišljaju i osjećaju svaku Paletovu zgodu i nezgodu otkrivajući kako ništa u životu
nije crno-bijelo Svijet je šaren. Prepun tramvaja broj 2 koji jure prema nekom Trgu, vatrogasnih kola koja mahnito traže požar i aviona koji mogu odletjeti do mjeseca. Naš je svijet šaren, ako mi tako odlučimo, uzmemo boje i stvorimo ga takvim. Sami. Ili u dvoje. Jer zajedno je ipak ljepše, zar ne?

Tekst:
Jens Sigsgaard
Igraju:
Tomislav Krstanović
Ana Vilenica
Režija/dramatizacija:
Ivana Čoh
Scenografija:
Irena Kraljić
Kostimografija:
Iva Šimunović Lisak