Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

Apfel Arena Makarska Half Marathon

Dječja utrka: Subota, 29. listopada 2022. u 09:30h

5 km: Subota, 29. listopada 2022. u 11:00h

Polumaraton i štafeta: Nedjelja, 30. listopada 2022. u 10:00h

 

Polumaraton

Apfel Arena Makarska Half Marathon cestovna je atletska utrka ukupne duljine 21,098m. Start i cilj nalaze se ispred Apfel Arene u Makarskoj, Put Volicije 5, Hrvatska. Start utrke je 30. listopada 2022. godine 10:00 sati. Utrka je kružnog oblika, počinje krugom oko Makarske, nastavlja se kroz općine Tučepi i Podgoru, uz more, dok je povratak Jadranskom magistralom natrag do Apfel Arene u Makarskoj.

Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji i svi trče na osobnu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja cestovnih atletskih utrka.

Na polumaratonu smiju nastupiti svi koji na dan utrke imaju navršenih 16 godina. Osobe mlađe od 16 godina ne smiju nastupiti na utrci polumaratona. Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.

Okrjepa je osigurana za vrijeme utrke sukladno pravilima cestovnih utrka te je uzimanje iste dozvoljeno isključivo na za to predviđenim pozicijama i u ciljnom prostoru. U ciljnom prostoru osigurana je i dodatna okrjepa. Mjerenje vremena je elektronsko uz korištenje čipova te će svi rezultati biti objavljeni neposredno po završetku utrke na stranici www.utrka.com. Svi natjecatelji imat će neto (čip start) i bruto vrijeme (vrijeme od starterovog znaka za početak utrke do ulaska natjecatelja u cilj). Kao službeni poredak uzima se bruto vrijeme natjecatelja.

 

Polumaraton štafetne utrke

Natjecatelji se za utrku prijavljuju kao tim od 3 trkača. Prijavljuju se neovisno o spolu i starosti, poštujući sve navedeno za utrku polumaratona.

Štafete su podijeljene po kategorijama:

muškarci

žene

mješovito

Štafeta je podijeljena na 3 dionice. Svaki natjecatelj trči jednu dionicu. Natjecatelj kreće svoju dionicu kad do njega dotrči natjecatelj iz njegovog tima koji je istrčao prethodnu dionicu i dotakne ga rukom u za to predviđenom prostoru. Natjecatelji koji trče prvu dionicu startaju zajedno s ostalim natjecateljima polumaratona.

Vrijede sva ostala pravila i odgovornosti kao i za utrku polumaratona s time da u utrkama štafeta smiju nastupiti natjecatelji koji na dan utrke imaju navršenih 16 godina. Natjecatelji od 14 godina nastupaju uz potvrdu roditelja i liječnika sportske medicine.

 

Utrka na 5km

Utrka na 5km cestovna je atletska utrka ukupne duljine 5.000m. Utrka se sastoji od jednog kruga duljine 5km. Start i cilj nalaze se na istom mjestu. Kontrolna točka nalazi se na najudaljenijoj točki utrke.

Start utrke je u subotu, 29. listopada 2022. godine u 11:00 sati ispred Apfel Arene u Makarskoj, Hrvatska.

Na utrci smiju nastupiti svi koji na dan utrke imaju najmanje navršenih 14 godina. Osobe mlađe od 14 godina, smiju nastupiti uz odobrenje roditelja i liječnika sportske medicine.

Vremenski limit iznosi 45 minuta (9:00/km).

Vrijede sva ostala pravila i odgovornosti kao i za utrku polumaratona.

 

Dječja utrka

Dječja utrka se održava ispred Apfel Arene, po kategorijama:

Vrtićka skupina (100 metara)

1. i 2. razred OŠ (1 krug oko Apfel Arene, 300 metara)

3. i 4. razred OŠ (1 krug oko Apfel Arene, 300 metara)

5. i 6. razred OŠ (2 kruga oko Apfel Arene, 600 metara)

Vrijede sva ostala pravila i odgovornosti kao i za utrku polumaratona.

 

Za više informacija i prijave: www.utrka.com/utrke/apfelhalf/2022/info/

HomeCategoriesWishlistCompare
Pretražujući web stranicu slažete se s našom politikom privatnosti.
Slažem se
WordPress Image Lightbox Plugin