Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.

Ih kako bi te ja / Kamerni teatar 55 Sarajevo

Ne propustite pogledati hit komediju “Ih, kako bih te ja” u kojoj igra jedna od najpoznatijih i najproduktivnijih glumica Jasna Ornela Bery u zadnje vrijeme široj publici prepoznatljiva po legendarnoj ulozi Bahre u seriji “Dva smo svijeta različita”.

Pored Jasne Ornele Bery u predstavi igraju još dva izvrsna glumca Vuk Marinić i Amar Selimović.

Predstavu je režirao Irfan Avdić.
Produkciju predstave potpisuje Jasna Ornela Bery.

Hit komedija “Ih kako bih te ja” je predstava koja je postigla veliki uspjeh i koja je naišla na odličan prijem kod publike. Na samoj premijeri koja je odigrana u “Kamernom teatru 55” u Sarajevu, kao i na svim predstavama odigranim do sada, glumci su digli publiku na noge koja ih je oduševljena propratila salvama smijeha i dugotrajnim aplauzima.

Riječ je o satiri o bračnim odnosima u kojoj se u nizu kratkih, i komičnih scena, supružnici dovode u situaciju u kojoj bi najradije ubili jedno drugo.
U ovoj adaptaciji sve je na jedan duhovit način povezano sa scenama predstave u predstavi, inspiriranim karijerom Jasne Ornele Bery točnije slikom koju drugi imaju o njoj. Zahvaljujući dramaturzima Vuku Mariniću i Vedrani Božinović, sve je oblikovano u konceptu obilježavanja njenog jubileja, njenog odnosa prema teatru, glumi, njenoj karijeri, mlađim kolegama, muškarcima. Predstava je izazvala veliku pažnju medija i mnogobrojna gostovanja u emisijama mnogih TV kuća. Riječ je o projektu koji je vođen visokim standardima na kojima je glumica Jasna Ornela Bery oduvijek inzistirala.

Jasna Ornela Bery nosioc je mnogobrojnih nagrada i priznanja.

Predstava je namijenjena široj publici, građanima svih uzrasta.

Ova predstava je bila povod i za dobivanje nagrade LADIES IN AwARDS 2019 -LADIES IN CROWN za predani rad u svim oblastima umjetničkog izražaja i cjelokupni doprinos kulturnoj sceni.

U svojoj bogatoj karijeri ova poznata glumica je u teatru odigrala oko sedamdeset uloga i na tisuće predstava. Igrala je u sedamnaest serija: Kumovi, Dva smo svijeta različita, Lud zbunjen normalan, Ne daj se Nina, Studio 4, Pečat, Krv nije voda, Foliranti, i u mnogim drugim.
Snimila oko četrdeset, što dugih, što kratkih filmova između ostalog:
Jasmila Žbanić / Grbavica, Aida Begić / Snijeg, Angelina Jolie / U zemlji krvi i meda,
Ines Tanović / Naša svakodnevna priča, Jasmin Duraković / Nafaka , Živko Nikolić / Ljepota poroka, Nikola Ljuca / Vlažnost, Namik Kabil / Unutra, Zoran Čavić / Žikina dinastija II/ Jel jasno prijatelju,Dejan Ačimović / Tu, Zrinko Ogresta / 100 minuta slave, Dalibor Matanić…..

Filmovi u kojima je igrala bili su u konkurenciji najprestižnijih svjetskih filmskih festivala i nose preko 150 prestižnih nagrada, među kojima su i Zlatni medvjed u Berlinu, Grand Prix u Cannesu itd., a sedam filmova u kojima je igrala bili su kandidati BiH za Oscara. Jedan je od najvećih ambasadora bosanskohercegovačke kulture.

Cijena ulaznice je 12 € i dostupne su na info pultu Apfel Arene.